FAQ

Veelgestelde vragen
Het antwoord op de meest voorkomende vragen vindt u hieronder. We groepeerden de vragen en hun antwoord volgens onderwerp. Vindt u het antwoord op uw vraag niet terug, aarzel dan niet ons te contacteren.
Registreren
Wie kan zich registreren?

Iedereen die professioneel met vastgoed bezig is en in België gevestigd is, kan zich registreren. Makelaars, notarissen, projectontwikkelaars, zaakvoerders van een makelaarskantoor etc. Zolang je een btw-nummer hebt, kan je je registreren. Bovendien kan je als kantoormedewerker meteen het hele kantoor registreren.

In het geval van franchises moet elk kantoor (en dus btw-nummer) zich apart registreren.

Momenteel voeren we opdrachten uit in de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen. Kantoren buiten deze regio kunnen we vandaag helaas nog niet bedienen

Waarom moet ik me registreren?

Registreren is de beste manier om met Immo Tools samen te werken. Zo kan je netjes je opdrachten inplannen, en de vorige opdrachten opvolgen in een dashboard.

Hoe kan ik me registreren?

Je kan je heel eenvoudig via onze website registreren door deze stappen te volgen:

  • Je dient een aanvraag in door je te registreren als kantoor via het klantenportaal op www.immotools.be
  • De aanvraag wordt binnen 24u geverifieerd door Immo Tools. Als er vragen of onduidelijkheden zijn, nemen we contact op.
  • Vanaf de aanvraag is goedgekeurd, krijg je toegang tot het dashboard en kan je opdrachten invoeren.
Kan ik een medewerker toevoegen aan een bestaand kantoor?

Zeker. Vanaf het moment dat je kantoor geverifieerd is, kan je collega’s toevoegen. Gezellig! Ook later kan de admin onder ‘admin settings’ nog collega’s uitnodigen. De uitgenodigde persoon ontvangt een mail met login en wachtwoord om zo onder de medewerkerrol aan de slag te gaan. Meerdere gebruikers brengen geen extra kosten met zich mee.

Kan ik een nieuw kantoor registreren als medewerker?

Yep! De persoon die het kantoor als eerste registreert krijgt automatisch de adminrol toegewezen, maar die rol kan later nog doorgegeven worden. Doorgaans is de zaakvoerder de admin.

Hoe snel verloopt de registratie?

Meestal ben je geregistreerd binnen de werkdag. De verificatie bij Immo Tools gebeurt persoonlijk, niet automatisch.

Zijn er kosten verbonden aan de registratie?

Registratie op zich is kosteloos, en brengt geen contractuele verplichtingen met zich mee. Het account is dus op elk moment gratis opzegbaar. Alleen de opdrachten kosten – uiteraard – geld.

Welke accountrollen bestaan er?

Er bestaan twee rollen: de adminrol en de medewerkerrol. De eerste van een kantoor die zich registreert, krijgt automatisch de adminrol toegewezen, maar je kan deze op elk moment doorgeven. De adminrol is bedoeld voor de zaakvoerder en heeft toegang tot de kantoorinstellingen, facturatiegeschiedenis en de medewerkeraccounts. De medewerkerrol heeft alleen toegang tot de persoonlijke instellingen. Zowel de medewerkerrol als de adminrol kunnen natuurlijk opdrachten inplannen, collega's uitnodigen en foto’s downloaden.

Opdracht Boeken
Hoe kan ik een opdracht inboeken?

Dit gebeurt volledig online. Als je in het dasboard op het knopje ‘Nieuwe Opdracht’ klikt, leiden we je naar de boekingsmodule. Daar geef je de locatie, contactpersoon, type opdracht, datum en mogelijke extra’s in. Vervolgens krijg je een samenvatting te zien, en kan je de betalingswijze kiezen. Om een opdracht te boeken dient je kantoor geregistreerd te zijn en moet je ingelogd te zijn.

Wat is het werkgebied?

Vandaag werken we in Antwerpen, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen. Kantoren uit andere provincies kunnen we vandaag helaas nog niet bedienen.

We engageren ons om ons succesrecept op middellange termijn in heel Vlaanderen toe te passen.

Kan ik alle diensten online inboeken?

Ja, uitgezonder drukwerk en 3D renders. Bovendien vertrekt elke opdracht wel vanuit de standaard fotoreportage. Je kan deze basis uitbreiden met supplementen, maar je kan de supplementen niet apart bestellen zonder de klassieke fotoreportage.

Wanneer kan ik boeken?

Je kan op elk moment je opdracht invoeren, tot acht weken voor de geplande uitvoeringsdatum.

Wanneer worden de opdrachten uitgevoerd?

In theorie kan je een opdracht inboeken om de volgende dag te laten uitvoeren, maar dit is volledig afhankelijk van de beschikbaarheid. We engageren ons om beschikbaar te zijn binnen de vijf werkdagen.

Worden er opdrachten op feestdagen uitgevoerd?

Nee. Immo Tools is een bedrijf dat rekening houdt met de ‘work-life balance’ van haar medewerkers. We werken dus niet op feestdagen.

Worden er opdrachten in weekends uitgevoerd?

Nee. Onze medewerkers hebben recht om hun weekend te gebruiken om uit te rusten. We plannen dus geen opdrachten in tijdens het weekend.

Is het mogelijk een avondsessie te boeken?

Op verzoek kunnen we een avondsessie uitvoeren, om bijvoorbeeld foto’s te nemen bij schemering of zonsondergang. Dit valt niet onder onze standaardfotoreportage en dient ad hoc bekeken te worden.

Kan ik meerdere opdrachten tegelijk boeken?

Omdat elke opdracht andere parameters heeft (qua locatie, datum en specificaties), moeten ze apart ingeboekt worden. We kunnen de opdrachten wel bundelen in de planning, of je kan de opdrachten zelf na elkaar inboeken op een dag met veel beschikbaarheden.

Hoeveel tijd is er voorzien in een fotoreportage?

We maken onderscheid tussen drie types reportages, naargelang de grootte van de woning: Small, Normal en XL.

Een Small fotoreportage voorziet 45 minuten fotografie op locatie wat voldoende is voor een appartement tot 150m2.

Een Normal fotoreportage voorziet 75 minuten fotografie op locatie. Binnen deze tijd kunnen we een eengezinswoning volledig fotograferen. Het gaat dan over alle type woningen zoals een rijwoning, een half-open bebouwing, een vrijstaande woning of villa maar ook een duplex in een residentie.

Een XL fotoreportage is bedoeld voor uitzonderlijk vastgoed. Er wordt 2 uur fotografie op locatie gereserveerd wat meestal voldoende is voor enerzijds kasteelvilla’s maar ook opbrengsteigendommen met meerdere units.

Indien u een supplement boekt bij uw fotoreportage wordt er hiervoor extra tijd voorzien in uw boeking.

 

Denk u dat dit toch te weinig tijd is kan u ons steeds contacteren via info@immotools.be of telefonisch op 03/535.95.10

Welke extra’s kan ik toevoegen aan een fotoreportage?

U kan ervoor kiezen een klassieke fotoreportage uit te breiden met een van onze extra diensten. Hoogtefotografie met mast, luchtfotografie met drone, 360° virtual tour of 2D grondplannen kunnen ingeschakeld worden om een nog beter beeld te geven van het aangeboden eigendom. U kiest zelf wanneer u welke extra’s bijbesteld, zo kan u uw eigen accenten leggen als makelaar.

Is het mogelijk enkel luchtfotografie met drone te bestellen?

Nee, dit kan alleen als supplement bij de standaardfotoreportage.

Is het mogelijk om enkel een 360° virtual tour te bestellen?

Een 360° virtual tour kan je alleen als supplement bij de standaardfotoreportage bestellen.

Worden er ook projecten in aanbouw gefotografeerd?

Dat is mogelijk. Vaak is het dan interessanter om een kleiner pakket te nemen, aangezien niet alles gefotografeerd moet worden. Je kan tijdens de boeking in de notities vermelden dat het om een project in aanbouw gaat.

Is het mogelijk om extra tijd te voorzien bij complexe eigendommen?

Ja, hoor. Als je twijfelt kan je best ruim voldoende tijd inboeken, en meer uitleg geven in de notities. Zo zorgen we er samen voor dat we zeker genoeg tijd inboeken om een complexe opdracht tot een goed einde te brengen.

Word ik herinnerd aan een eerder gemaakte boeking?

We zorgen voor twee herinneringen. Bij de boeking ontvangt de opdrachtgever en de contactpersoon een bevestiging. Vervolgens krijgen ze beide 36 uur voor de geplande uitvoering een herinneringsmail. 

Betaling
Hoe verloopt de betaling van een opdracht?

Er zijn drie manieren om een opdracht te betalen: Pre-Paid, Direct Paid en Post-Paid. Je kan bij elke opdracht een andere betalingswijze kiezen en ze vrij combineren. De Pre-Paid-oplossing is zonder twijfel het handigst en voordeligst.

Kan ik mijn betalingsvoorkeur wijzigen?

Ja, de betalingsvoorkeur is geen vaste instelling. Je kan de drie opties dus vrij combineren. Maar weet dat de Pre-Paid-optie het meest eenvoudig en voordelig is.

Hoe gaat de Pre-Paid-betaling te werk?

Pre-Paid is de meest eenvoudige en voordelige oplossing. Zo werkt het:

1)    Je kiest een bedrag exclusief BTW waarmee je je saldo wil opladen.

2)    De betaling inclusief BTW gebeurt via kredietkaart of debetkaart.

3)    Dit bedrag wordt vertaald naar het saldo en je korting wordt verrekend. Het voordeel is transparant: 6% als je tussen € 500 en € 1499 oplaadt, 8% tussen € 1500 en € 2499, en 10% vanaf je € 2500 of meer oplaadt.

4)    Je ontvangt meteen een factuur voor de uitgevoerde betaling

Welke korting ontvang ik bij Pre-Paid-betaling?

We geven geen korting maar wel een bonus naargelang het krediet dat je opwaardeert. Dit voordeel is transparant: 6% als je tussen € 500 en € 1499 oplaadt, 8% tussen € 1500 en € 2499, en 10% vanaf je € 2500 of meer oplaadt.

Wanneer wordt de opdracht van het Pre-Paid saldo afgetrokkken?

Wanneer je de opdracht inboekt, zie je het te betalen bedrag en het saldo. Bij invoering van de opdracht wordt het bedrag meteen afgetrokken.

Wat als het Pre-Paid saldo ontoereikend is?

Als je kiest voor Pre-Paid, kan de opdracht alleen worden uitgevoerd als er voldoende saldo beschikbaar is. Bij elke opdracht heb je de mogelijkheid om je saldo op te laden.

Wat als de Pre-Paid opdracht kosteloos geannuleerd wordt?

Je kan elke opdracht tot 24u voor de geplande uitvoering kosteloos annuleren. Dit krediet wordt dan meteen teruggestort naar het saldo.

Na 24u voor de geplande uitvoering betaal je een vergoeding van € 55. Je zal dus het krediet MIN € 55 teruggestort krijgen op je saldo.

Omdat we werken met een saldo worden er geen kredietnota’s opgesteld.

Wanneer ontvang ik mijn factuur voor de Pre-Paid betaling?

Bij de Pre-Paid-optie ontvang je de factuur meteen na de betaling van het krediet dt je aankoopt.

Krijg ik een overzicht van de uitgevoerde opdrachten en transacties binnen mijn Pre-Paid saldo?

Uiteraard. Je vind alles netjes en duidelijk terug in je account.

Hoe gaat de Direct Paid betaling te werk?

Heel eenvoudig: je betaalt bij de bestelling van een opdracht, telkens opnieuw. Je boekt een opdracht en betaalt die meteen, per kredietkaart of debetkaart.

Wat als de Direct Paid opdracht kosteloos geannuleerd wordt?

Je kan elke opdracht tot 24u voor de geplande uitvoering kosteloos annuleren. Dit krediet wordt dan meteen omgezet naar een beschikbaar saldo. Je kan dit saldo daarna voor andere opdrachten inzetten.

Na 24u voor de geplande uitvoering betaal je een vergoeding van € 55. Je zal dus het krediet MIN € 55 teruggestort krijgen op je saldo.

Er wordt geen bedrag cash terugbetaald. Omdat we werken met een saldo worden er geen kredietnota’s opgesteld.

Wat als de betaalde opdracht slechts gedeeltelijk uitgevoerd werd?

Als de opdracht door overmacht of wettelijke beperkingen niet helemaal kan uitgevoerd worden, wordt het krediet voor het aandeel dat niet uitgevoerd kon worden toegevoegd aan het beschikbaar saldo. Je kan dit saldo dan nog voor andere opdrachten inzetten.

Wat als ik niet tevreden ben van een uitgevoerde betaalde opdracht?

Over smaken en kleuren valt niet te twisten, maar met onze ervaren fotografen garanderen we een professioneel resultaat. Is er toch iets dat niet naar wens is verlopen? Dan nemen we persoonlijk contact met je op en bespreken we jouw specifieke case.

Wanneer ontvang ik mijn factuur bij een Direct Paid boeking?

Je ontvangt meteen bij betaling de factuur voor het bestelde bedrag.

Hoe gaat de Post-Paid betaling te werk?

Op traditionele wijze: je boekt een opdracht en betaalt later op factuur. Je kan een factuur ontvangen op de 15de dag van de maand, of op de laatste dag van de maand. Alle opdrachten binnen deze periode worden gebundeld op één factuur. De betalingstermijn is 15 dagen.

Wanneer wordt de factuur bij Post-Paid boekingen verstuurd?

Je kan een factuur ontvangen op de 15de dag van de maand, of op de laatste dag van de maand, afhankelijk van wanneer je de opdracht inboekt. Alle opdrachten binnen deze periode worden gebundeld op één factuur.

Wat is de betalingstermijn van de facturen?

De betalingstermijn van openstaande facturen is 15 dagen.

Ontvang ik een detailafrekening van de uitgevoerde opdrachten?

Jazeker, je ontvangt een detailafrekening op de factuur.

Annulaties
Kan een geboekte opdracht geannuleerd worden?

Je kan elke opdracht tot 24 uur voor de geplande uitvoering kosteloos annuleren. Dit krediet wordt dan meteen omgezet naar een beschikbaar saldo. Je kan dit saldo daarna voor andere opdrachten inzetten.

Na 24 uur voor de geplande uitvoering betaal je een vergoeding van € 55. Je zal dus het krediet MIN € 55 teruggestort krijgen op je saldo.

Er wordt geen bedrag cash terugbetaald. Omdat we werken met een saldo worden er geen kredietnota’s opgesteld.

Kan een opdracht geannuleerd worden door Immo Tools?

Ja, maar dit gebeurt uiterst zelden. Dit kan gebeuren bij het invoeren van je opdracht, door een dubbele boeking of onverwachtse onbeschikbaarheid. Maar als dit voorvalt, word je ruim op voorhand verwittigd.

Indien een opdracht kort voor de uitvoering door uiterste overmacht geannuleerd moet worden, wordt het krediet teruggestort op je saldo en contacteren we je zo snel mogelijk om de opdracht opnieuw in te plannen en uit te voeren.

Op locatie
Hoe verloopt de uitvoering van een opdracht?

Meteen na aankomst neemt onze fotograaf een kijkje in het hele pand, liefst samen met de makelaar of opdrachtgever. Dit om een overzicht te hebben van de woning en te weten wat er wel en niet gefotografeerd dient te worden. Vervolgens worden de foto’s genomen, zonder vaste volgorde. Na afloop van de beschikbare tijd moet onze fotograaf vertrekken om een volgende opdracht tot een goed einde te brengen.

Hoelang duurt de uitvoering van een opdracht?

Dit is afhankelijk van het type fotoreportage je hebt gekozen. Een Small-pakket (bv. een appartement) duurt 30 tot 45 minuten. Een Normal-pakket (bv. een eengezinswoning) kost ons 45 tot 75 minuten. Een XL-pakket (bv. een villa) neemt 90 tot 120 minuten in beslag.

Supplementen die je inboekt kosten natuurlijk extra tijd. Voor hoogtefotografie met mast, een 2D-grondplan en luchtfotografie met drone moet je telkens 15 minuten extra rekenen. Voor een 360°-presentatie (virtuele rondleiding) zijn we 30 minuten langer aan het werk.

Moet ik als makelaar aanwezig zijn?

Je aanwezigheid is niet verplicht maar wel sterk aan te raden. De kwaliteit wordt alleen maar beter als je er bent om de situatie ter plekke te bekijken, de fotograaf te briefen en richtlijnen te geven.

Moeten er voorbereidingen getroffen worden?

De woning is liefst op voorhand opgeruimd en gekuist, zoals een goede huisvader/-moeder dit zou doen. We voorzien na boeking een checklist die je helpt om de woning voor te bereiden. Kortom: de woning moet bij aankomst van de fotograaf in de staat zijn waarin je wil dat ze gefotografeerd wordt.

Wat als de woning niet opgeruimd is?

We hebben slechts een korte beschikbare tijd om te fotograferen, dus zullen we foto’s nemen van de woning in de staat waarin ze zich bevindt. Onze fotograaf heeft in zijn/haar planning geen tijd om kamers op te ruimen of grote zaken te verhuizen. Kleine zaken kunnen we – in functie van de foto – verplaatsen, of we kunnen er, in overleg met de opdrachtgever, ook voor opteren om sommige ruimtes niét te fotograferen.

Ruimt de fotograaf de woning op voor de fotoreportage?

Opruimen behoort niet tot het takenpakket van onze fotograaf. We zullen alleen kleine zaken verplaatsen in functie van de foto of de cadrage.

Waar parkeren we de wagens?

We willen objectvrije foto’s kunnen nemen van de voorgevel. Auto’s die bij de woning horen dienen dus – liefst op voorhand – in de garage gezet te worden, of aan de overkant van de straat.

Wat als de woning niet toegankelijk is?

Dat zou jammer zijn! In dit geval nemen we zoveel mogelijk foto’s van de buitenzijde en wordt alleen dit aspect in rekening gebracht (€ 65). De rest wordt weer op het saldo gestort. We factureren alleen wat we doen, dat is onze ethische code.

Worden kostbare voorwerpen en persoonlijke items gefotografeerd?

Het onderwerp van de foto’s is de woning, niet de objecten erin. Kleine zaken tot het formaat van een A4-papier vallen in onze foto’s niet op, maar het is wel aangewezen om persoonlijke items op te bergen.

Mogen er huisdieren rondlopen tijdens de fotoreportage?

Wij houden ontzettend veel van huisdieren, maar we nemen hen liever niet op in onze vastgoedfoto’s. Niet iedereen is fan van huisdieren, of zijn er zelfs allergisch aan. Daarom: beter foto’s zonder onze harige vrienden. Het geeft ook een professionelere indruk.

Moeten de lichten aangestoken worden?

Het is aangewezen om alle lichten aan te steken voor aankomst van de fotograaf. Dan kan de fotograaf beslissen welk licht hij gebruikt, in functie van elke foto. Een maximum aan daglicht heeft sowieso onze voorkeur.

Wat als er geen licht beschikbaar is in de woning?

Geen probleem, daglicht is voor ons prioritair. Als het beschikbare daglicht niet voldoende is, gebruiken we de flitskop.

Wat als er een onverwachtse regen- of sneeuwbui uit de lucht valt?

Voor we starten hebben we de digitale buienradar natuurlijk al gecheckt. Als we neerslag anticiperen, beginnen we met de buitenzijde. Als we toch verrast worden, roepen we onze ‘rainproof guarantee’ in: samen met de opdrachtgever bekijken wanneer we kunnen terugkomen, om de fotoreportage op een droog moment te laten doorgaan. Dat is onze service!

Wat als de fotograaf schade aanricht?

Onze fotografen zijn uiterst voorzichtig, maar het zijn ten slotte ook slechts mensen. Als er een ongelukje gebeurt, hebben we geen probleem om onze verantwoordelijkheid te nemen. Om verzekeringstechnische redenen vereisen we wel dat de vaststelling ter plaatse door beide partijen (fotograaf én opdrachtgever) gebeurt.

Wat als de eigenaar zelf enkele foto’s heeft gemaakt?

Altijd leuk! Je kan deze opsturen naar de makelaar, zodat zij een keuze kunnen maken.

Afwerking
Hoe verloopt de afwerking?

Na afloop van de fotoreportage werken we de foto’s op ons kantoor af. Dit gebeurt intern, vaak door de fotograaf zelf. We werken de foto’s af in hoge en lage resolutie, maar laden in eerste instantie alleen de lageresolutiebestanden op in het platform. De hogeresolutiebestanden zijn – kosteloos – op aanvraag beschikbaar.

Wat is er niet inbegrepen in de afwerking?

Inhoudelijke wijzigingen of beeldmanipulaties zijn niet inbegrepen. Zulke aanpassingen dienen eerst persoonlijk besproken te worden en gebeuren enkel op aangeven van de opdrachtgever.

Wanneer ontvang ik de foto’s?

We engageren ons om de foto’s de eerstvolgende werkdag na de reportage beschikbaar te stellen.

Hoeveel foto’s zal ik ontvangen?

We werken alle foto’s af die we ter plaatse hebben genomen. Onze eerste selectie gebeurt dus ter plaatse, samen met de makelaar. Er is in theorie geen minimale of maximale beperking. Dit zijn het aantal foto’s dat je mag verwachten per pakket:

1)    Small (bv. appartement): 20-40 beelden

2)    Medium (bv. eengezinswoning): 30-50 beelden

3)    XL en uitzonderlijke projecten (bv. villa’s, kastelen): meer dan 40 beelden

Wordt er blauwe lucht toegevoegd tijdens de afwerking?

Dit kan, maar enkel op aanvraag. We doen dit kosteloos, na de eerste bewerking van de foto’s. We vragen je vervolgens om aan te geven bij welke foto’s er blauwe lucht moet toegevoegd worden.

Wordt het logo van het immokantoor toegevoegd?

Dat kan. We vragen wel om dit aan te geven wanneer je een opdracht boekt, onder ‘Opmerkingen’. Je krijgt de beste resultaten wanneer het logo van hoge kwaliteit is. Daarom vragen we om het logo als vectorieel bestand door te sturen, in bestandsformaat .ai, .eps of .pdf.

Op welke resolutie worden de beelden afgewerkt?

De foto’s worden in hoge en lage resolutie afgewerkt en standaard uitgesneden naar een 4:3 beeldverhouding. De hogeresolutiebeelden worden op 300 dpi geëxporteerd, volgens de maximale pixelbreedte van de camera. Dat maakt deze beelden uiterst geschikt voor drukwerk. De lageresolutiebeelden worden op 85 dpi geëxporteerd, met 1200 pixels op de korte zijde.

Alternatieven zijn ook mogelijk, zonder extra kost, als je dit op voorhand aanvraagt.

Aflevering
Hoe worden de beelden afgeleverd?

De foto’s worden in het online portaal bij de opdracht afgeleverd. Daar kan je ze als .zip downloaden, of zelfs doorsturen naar iemand anders.

Wanneer zijn de beelden beschikbaar?

We engageren ons om de beelden op de eerstvolgende werkdag, vanaf 24u na de reportage, beschikbaar te stellen. We geven de prioriteit aan de foto’s. Vervolgens behandelen we de supplementen, die we zo snel mogelijk na de foto’s verwerken. Doorgaans leveren we de supplementen binnen vijf werkdagen af.

Wat als ik mijn foto’s na 48u nog niet ontvangen heb?

Oei, dan lijkt er iets misgelopen te zijn. We vragen je om ons zo snel mogelijk te contacteren via info@immotools.be of 03 535 95 10, en dan zoeken we zo snel mogelijk een oplossing.

Hoe kan ik de hoge resolutiebestanden verkrijgen?

Standaard uploaden we alleen de lageresolutiebeelden. Je kan de hogeresolutiebeelden aanvragen via mail. We sturen ze kosteloos door, normaliter de dag zelf.

Mag ik de beelden doorsturen aan een andere makelaar?

Als klant van Immo Tools koop je een gebruiksrecht om de beelden commercieel te gebruiken, maar niét het auteursrecht of vermogensrecht. Je mag deze beelden doorsturen naar anderen, maar deze foto’s mogen niet door anderen commercieel gebruikt worden. Als een andere makelaar deze foto’s commercieel wil gebruiken, kan hij ons contacteren om nieuwe afspraken te maken.

Hoelang worden de foto’s bewaard?

De foto’s blijven gedurende 90 dagen beschikbaar in het platform. We bewaren een offline kopie gedurende 24 maanden na de upload.

Auteursrechten
Ben ik als opdrachtgever eigenaar van de gemaakte foto’s?

Nee. Als klant van Immo Tools koop je een gebruiksrecht om de beelden commercieel te gebruiken, maar niét het auteursrecht of vermogensrecht. De volledige uitleg over de rechten vind je in onze algemene voorwaarden.

Voor welke doeleinden mag ik de beelden gebruiken?

Als klant van Immo Tools koop je een gebruiksrecht. Je mag de beelden commercieel gebruiken, dus om het pand te verkopen of reclame te maken voor je kantoor. De gebruikerslicentie geldt voor alle vestigingen van je onderneming.

Je mag de beelden niet gebruiken voor het commerciële nut van onderaannemers. Je mag de beelden ook niet verhandelen. De volledige uitleg over de rechten vind je in onze algemene voorwaarden.

Kan ik eigenaar worden van de gemaakte beelden?

Dat is mogelijk. Je kan de vermogensrechten van de beelden overnemen, aan een prijs die we na persoonlijk contact afspreken.

Mogen de beelden aan de eigenaar van de woning bezorgd worden?

Beelden hebben emotionele waarde. De woningeigenaars zullen mooie foto’s van hun woning zeker appreciëren. Je mag de foto’s dus aan de eigenaars bezorgen, maar zij mogen de foto’s niet gebruiken met een commercieel doel. We raden dus aan om de foto’s pas na verkoop te bezorgen. De eigenaars mogen de foto’s zelfs op sociale media zetten, maar niét met de bedoeling het pand te verkopen.

Wat met onrechtmatig gebruik van het beeldmateriaal?

Als je als opdrachtgever onrechtmatig gebruik tegenkomt, kan je ons op de hoogte stellen via info@immotools.be of 03 535 95 10. Wij contacteren dan de partijen om een overeenkomst uit te werken of het gebruik te laten staken. We gaan ook zelf op zoek naar onrechtmatig gebruik.