Tips vastgoedfotografie

Vastgoedfotografie Opleiding

Het belang van goede foto's is bij de verkoop van vastgoed niet te onderschatten. Wil je panden laten opvallen? Dan zijn professionele en aantrekkelijke foto’s een must. Toch zien we zowel particulieren als professionele makerlaars hier vaak nog tegen zondigen. Nochtans krijg je maar één kans om een goede eerst indruk te maken. Ben je een professionele fotograaf die op zichzelf wil beginnen? Of ben je een makelaar die zijn of haar skillset wil uitbreiden? Dan ben je bij onze opleiding immofotografie aan het juiste adres.

Waarom zou je deze opleiding vastgoedfotografie volgen?

Tijdens deze 2-daagse praktijkgerichte opleiding leer je hoe je de perfecte foto maakt van een woning en het interieur. Je leert alle ins en outs van een vastgoedfotografiebedrijf kennen én kan gebruik maken van onze opgebouwde expertise in dit vakgebied. 

Op dag 1 overlopen we alle basisprincipes van fotografie aan een hoog tempo. Zo bespreken we bijvoorbeeld de gevolgen van flitsen met een camera, kadreren met een groothoeklens, het afwerken van foto’s, dronefotografie … Maar daar stopt het niet. Wat ons programma zo uniek maakt, is dat we je een inkijk geven in ons bedrijf. Hoe maak je van vastgoedfotografie een business? Hoe communiceer je met klanten? Hoe bepaal je jouw prijszetting? Als bedrijf dat al tien jaar werkzaam is in de vastgoedfotografiesector kunnen we op al deze vragen een antwoord bieden.

Alle technische kennis die we in dag 1 overlopen, passen we in de praktijk toe op dag 2. Nu is het aan jou. Je loopt een volledige dag mee met een professionele Immo Tools-fotograaf. Je staat mee in het veld en voert echte opdrachten uit voor echte klanten. De kans is bijzonder groot dat je foto’s achteraf ook echt gebruikt worden.

Heb je over iets specifiek vragen? Laat het ons weten dan passen we ons programma aan.

Vastgoedfotografie Opleiding

Bij vastgoedfotografie is 80% van het werk eenvoudig te leren. Tijdens onze opleiding ontdek je de 20% waarmee je het verschil maakt.

Wat heb je geleerd na deze opleiding vastgoedfotografie?

Na deze opleiding heb je een totaalbeeld van vastgoedfotografie en wat er zich afspeelt achter de schermen in een vastgoedfotografiebedrijf. 80% is eenvoudig te leren: goed belichten, scherp fotograferen, witbalans… Hier focussen we op tijdens dag 1. Dag 2 bevat die andere 20% die je nodig hebt om een goede foto te kunnen maken. Wat zijn storende objecten, hoe snijd je een foto bij…? Een standaardregel voor vastgoedfotografie bestaat niet. Elk huis en elke omgeving is anders. In deze opleiding leer je creatief zijn met wat je hebt en leer je valkuilen herkennen en daarop anticiperen. Wij proberen je zoveel mogelijk ervaring mee te geven zodat je al een voorsprong hebt op andere vastgoedfotografen.

Schrijf je vandaag nog in en wij leren je alle tips & tricks.

Zoek je online tips? Lees alvast onze blog met vastgoedfotografie tips.

Voor wie is de opleiding vastgoedfotografie gericht?

Deze opleiding is zeer interessant voor vastgoedmakelaars en andere professionele verkopers van vastgoed die zich bewust zijn van het belang van kwalitatieve foto's en hier zelf voor aan de slag willen gaan. Zelfs wanneer u reeds met een fotograaf samenwerkt kan het nuttig zijn deze opleiding te volgen om meer inzicht te krijgen in de elementen die ervoor zorgen dat een goede foto nog beter wordt. Het is immers veel meer dan enkele instellingen en een druk op de knop.

Zelfstandige fotografen en aspiranten in de fotografie die zich willen verdiepen in een specialisatie vastgoedfotografie zijn natuurlijk ook aan het juiste adres. Met de opleiding verbreed je je vaardigheden en krijg je inzichten die ingezet kunnen worden bij andere projecten, zelfs buiten het vastgoed. Het kan een katalysator zijn om zelf een clïenteel op te bouwen rond immobiliën of aan de slag te gaan als nieuwe Immo Tools fotograaf.

De opleiding is opgesteld als een persoonlijk traject die individueel aangeboden wordt. Op verzoek kan er echter ook een opleiding opgezet worden voor meerdere personen (bv. medewerkers vastgoedkantoor). Een basiskennis fotografie is nuttig maar geen vereiste. De opleiding zal steeds aangepast worden op maat van je kennis en ervaring.

Wat is de kostprijs?

Voor een individuele 2-daagse opleiding betaal je €1250 excl. BTW. 

Hoe kan ik inschrijven?

Neem contact met ons op via het contactformulier, e-mail of telefoon. Er zijn geen vooropgestelde data. We stemmen steeds persoonlijk met je af wanneer we je opleiding organiseren.

 

Terug naar overzicht
Deel: Facebook LinkedIn Twitter