Tips vastgoedfotografie

Vastgoedfotografie Prijzen

Goede afspraken maken goede vrienden. Bij Immo Tools zijn we ervan overtuigd dat 100% transparante en duidelijke communicatie de basis is voor elke succesvolle samenwerking. Bij onze vastgoedfotografie weet je altijd wat de totale kostprijs is. We werken met een vast tarief per type eigendom voor de volledige fotoreportage.

Onze tarieven zijn het resultaat van meer dan 10 jaar ervaring in de vastgoedsector. Onze prijzen zijn zeer concurrentieel en aantrekkelijk. Zeker als je weet wat hierbij allemaal inbegrepen is. We overlopen wat je allemaal mag verwachten bij de bestelling van een fotoreportage bij Immo Tools.

1.     Communicatie en planning

Om de communicatie nog beter te laten verlopen investeerde Immo Tools in een online planningstool. Via dit platform kan jij eenvoudig fotoreportages inplannen waar en wanneer dit voor jou het beste past. Ons systeem zet daarna jouw afspraak automatisch in onze agenda. De foto’s van de reportage kan je de werkdag na de shoot digitaal bekijken en downloaden via jouw persoonlijke online fotogalerij.

Ben je zelf of de bewoner onverwacht verhinderd dan kan je zelf ook de opdracht verplaatsen naar een later tijdstip of annuleren. Dit onbeperkt en zonder extra kosten wanneer dit 24u voor de geplande aanvang gebeurt. 

Natuurlijk zijn we ook tijdens de kantooruren telefonisch vlot te bereiken op het nummer 03/535.95.10. Aarzel niet ons te contacteren met elke vraag. Indien je graag de toegewezen fotograaf gesproken had, verbinden wij je via onze centrale rechtstreeks door.

Vraag actuele tarieven aan

2.     Sleutelservice

Een groot deel van de fotoreportages worden uitgevoerd in leegstaande panden. Hier hoef je als makerlaar niet altijd bij te zijn. Wij zorgen ervoor dat u geen seconde tijd verliest door de sleutel op te halen waar je wil. We zorgen er hiervoor dat we zelf de toegang tot de woonst hebben en jij je niet hoeft te verplaatsen om een deur te openen.

Na afloop van de fotoreportage sluiten we alles netjes af en komen we als vanzelfsprekend de sleutel opnieuw afleveren. De afgewerkte beelden ontvang staan de volgende werkdag klaar om gedownload te worden.

3.     Professionele fotograaf op locatie

Je betaalt natuurlijk vooral om een goeie fotograaf foto's te laten trekken van een nieuwe eigendom die je in verkoop of verhuur krijgt. Immo Tools stuurt één van zijn vakmensen om de beelden maken die je nodig hebt. Al onze medewerkers zijn intern opgeleid en zijn erop uit met het beste resultaat buiten te komen.

Onze fotografen komen steeds met de glimlach aan en steken graag de handen uit de mouwen. Ze beschikken over voldoende tijd om zorgvuldig aan de slag te gaan zonder onder druk te komen staan. Om kosten van werkuren te optimaliseren onderscheiden we 3 type eigendommen waarbij de beschikbare tijd verschilt. Het is belangrijk dat u bij de bestelling van een fotoreportage het juiste type selecteert zodat we zeker de tijd te hebben die er nodig is. We hebben deze 3 type fotoreportages afhankelijk van de grootte van de woning;

-      ‘Small’ is ideaal geschikt voor appartementen met maximaal 1 verdieping. Wij bieden dit type fotoreportage aan voor woningen tot 150 m².

-      ‘Normal’ wordt aangeraden voor alle éénsgezinswoningen. Dat kan gaan van duplexappartementen tot vrijstaande huizen.

-      ‘X-large’ is bedoeld voor uitzonderlijk vastgoed, zoals kasteelvilla's of residenties tot en met 6 units.

Ontvang een prijslijst

Een professionele fotograaf van Immo Tools neemt foto’s van zowel het interieur als exterieur van het pand. Er zijn geen beperkingen in het aantal beelden dat wordt gemaakt. Alle foto's die onze fotograaf maakt worden u bezorgd. Zo ontvangt u al snel 40 tot 50 beelden per woning! 

Om de mooiste foto's te trekken zullen ze hier en daar objecten verplaatsen in functie van een foto. Er is in de beschikbare tijde echter geen tijd voorzien om woningen te poesten of kamers te ontruimen. Hiervoor kan u best zelf vooraf al tijd uittrekken. Lees zeker ook onze tips voor de beste vastgoedfoto's.

We werken per regio met lokale fotografen. Per locatie wordt de dichtsbijzijnde fotograaf aan de opdracht toegewezen. Hierdoor kunnen we onze fotoreportages doorgaans aangebieden zonder vervoerskosten. Enkel indien de dichtsbijzijnde fotograaf meer dan 35km moet rijden naar een opdracht betaalt u een vervoerskost vanaf de 35e km.

4.     Digitale beeldbewerking achteraf

Wij bekijken achteraf elke foto van het pand in detail voor een optimaal eindresultaat. We bewerken ook elke foto zodat de fotoreportage een mooi geheel vormt. Het is voor ons enorm belangrijk dat de helderheid, de kleur en het contrast bij elke foto vergelijkbaar zijn zodat er geen foto’s uitspringen door technische verschillen. Dat leidt de koper alleen maar af en komt niet professioneel over.

5.     Goed-weer-garantie

Bij aanvang van onze fotoreportage hebben we natuurlijk de digitale buienradar al gecheckt. Verwachten we neerslag? Dan beginnen we met de buitenzijde. Als het toch regent dan roepen we onze ‘goed-weer-garantie’ in. We bekijken dan samen met de bewoner wanneer we kunnen terugkomen om de fotoreportage op een droog moment te laten doorgaan.

6.     Gebruikslicentie voor één kantoor

Als klant van Immo Tools koop je het gebruiksrecht om de beelden commercieel te gebruiken, bijvoorbeeld om het pand te verkopen of reclame te maken voor je kantoor. De gebruikerslicentie geldt voor alle vestigingen van je onderneming. Je mag de beelden echter niet gebruiken voor het commerciële nut van onderaannemers, de beelden verkopen of doorsturen naar een ander kantoor.

We adviseren u bovendien de beelden enkel na een verkoopakte te overhandigen aan de verkoper. We stellen vaak vast dat de eigenaar zelf aan de slag gaat met de overhandige foto's als een verkoopovereenkomst is afgelopen zonder verkoop. De volledige uitleg over de auteursrechten vind je in onze veelgestelde vragen.

Vraag tarieven aan

7.     Archivering hoge resolutiebestanden t.e.m. 24 maanden na de reportage

De foto’s van de reportage kan je steeds digitaal via jouw persoonlijk fotopaneel downloaden in lage resolutie. Deze kwaliteit is perfect geschikt vor alle publicaties op websites en afdrukken tot A4-formaat. Standaard sturen we dus geen hogeresolutiebestanden door om de bandbreedte te beperken. Maar we hebben ze wel ter beschikking. Op verzoek sturen wij je deze bestanden door.

8.     Extra opties

Bij elke fotoreportage kan je vrijblijvend extra opties bijbestellen. Hiervoor wordt een extra kost aangerekend én we voorzien meer tijd in uw boeking naargelang de gekozen optie. Opgelet, extra’s kunnen enkel bij een reportage worden geboekt, niet apart.

 

Ontvang onze prijslijst

Transparante tarieven,
scherpe prijzen

Goede afspraken maken goede vrienden. Met de vastgoedfotografie van Immo Tools weet u steeds goed wat de totale kostprijs is. We stelden een vast tarief per type eigendom op voor een totale uitvoering van A tot Z. Ontdek hier wat er allemaal inbegrepen is.

Vraag nu onze meest recente prijslijst aan. Onze diensten en tarieven zijn uitsluitend voor professionelen in vastgoed.

Terug naar overzicht
Deel: Facebook LinkedIn Twitter